Anunțul Facultății de Litere a Universității din București pentru profesorii din învățământul primar și profesorii de limba și literatura română

 

Dragi colegi din învățământul preuniversitar,

În completarea colaborărilor tradiționale cu învățământul preuniversitar, Facultatea de Litere a Universității din București propune o nouă formă de dialog, prin intermediul serviciului de consultanță online.
La adresa consultanta.litere@unibuc.ro cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal pot formula întrebări pe teme din toate domeniile acoperite de programele școlare: limbă, literatură și teorie literară, comunicare orală și scrisă, interculturalitate. Profesorii Facultății, autori de studii fundamentale în aceste domenii, dar și colaboratori la manuale și materiale cu destinație didactică, vor formula răspunsuri privind acuratețea unor concepte și preluarea lor adecvată în școală, vor sugera, la solicitarea Dvs., soluții didactice creative, în spiritul unui învățământ centrat pe elev și orientat spre formarea de competențe. Întrebările puse, împreună cu răspunsurile lor, vor putea fi consultate de toţi cei interesaţi de astfel de probleme pe site-ul oficial al Facultăţii de Litere (http://litere.ro) cu clic pe butonul „Consultanţă filologico-didactică” aflat pe meniul principal al site-ului.

Credem că schimbul de idei între comunitatea academică și cea a profesorilor din învățământul preuniversitar va asigura continuitatea și calitatea educației filologice românești.
Prof. univ. dr. Emil Ionescu,
Decanul Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti,

Prof. univ. dr. Rodica Zafiu
Prof. univ. dr. Andra Vasilescu
Prof. univ. dr. Liviu Groza
Conf. univ. dr. Ioana Valentina Murăruş
Conf. univ. dr. George Ardelean
Conf. univ. dr. Florentina Sâmihăian